Betonvloer storten

Een gestorte betonvloer is ijzersterk, duurzaam en slijtvast. De ideale vloer voor woning, tuin, terras, garage of schuur.

 

Het storten van een betonvloer gebeurt grofweg in 8 stappen:

 

1. Aanbrengen fundering
2. Vlakken ondergrond op juiste hoogte
3. Aanbrengen isolatie
4. Plaatsen bekisting (houten frame)
5. Leggen wapening
6. Storten beton
7. Verwijderen bekisting (voor zover mogelijk)
8. Afwerken vloer

 

Hoeveel het storten van een betonvloer kost, wordt bepaald door hoe deze stappen worden ingevuld. Hieronder volgt een korte uitleg.

 

Voorbereiding stort betonvloer

Voor aanvang van de stort verdient de ondergrond de nodige aandacht. Allereerst de grondslag: moet de betonvloer worden onderheid? Indien dit niet het geval is, is de volgende vraag: is strokenfundering of grondverbetering noodzakelijk? Vervolgens moet een vlakke, stabiele ondergrond voor de vloer worden gecreëerd. In sommige situaties is isolatie gewenst, bijvoorbeeld wanneer vloerverwarming wordt toegepast of wanneer de ruimte vorstvrij moet blijven. In veel gevallen wordt EPS gebruikt, beter bekend als piepschuim.

 

Storten betonvloer

Vlak voor de stort wordt een bekisting geplaatst. Dit is een soort houten ‘mal’ die het gestorte beton op de juiste plaats houdt. Op de ondergrond worden stenen aangebracht die ervoor zorgen dat de wapening voldoende betondekking heeft. Dit zorgt voor een optimale sterkte van de vloer én voorkomt betonrot. Tenslotte wordt beton gestort met behulp van een betonpomp. De betonkwaliteit wordt afgestemd op de functie van de vloer en zijn omgeving. Na de stort is het belangrijk dat de vloer rustig droogt. Afhankelijk van de weersomstandigheden is het dan ook noodzakelijk de vloer te bevochtigen of de ruimte vorstvrij te houden.

 

Afwerken betonvloer

Zodra de betonvloer beloopbaar is, kan de vloer indien gewenst monolithisch worden afgewerkt. Dit is een ander woord voor vlinderen, een bewerking waarbij de toplaag wordt nabehandeld om deze slijtvast en zo nodig zeer glad te maken. Ook kunt u kiezen voor het aanbrengen van een coating op de vloer. Wanneer de betonvloer droog is, kan de bekisting waar mogelijk worden weggehaald. De vloer kan nu nog niet zwaar worden belast; pas na 28 dagen drogen bereikt de vloer zijn constructieve sterkte. 

 

Betonvloer storten kosten

Bent u geïnteresseerd in onze dienstverlening op het gebied van betonvloeren storten? Licht ons in over uw plan via het contactformulier of bel 030-747 07 00 en wij leggen u graag een vrijblijvende offerte voor.