Erfverharding

Of nieuw aan te leggen erfverharding nu gebruikt gaat worden als toegangsweg of voor het realiseren van parkeerplaatsen, het creëren van opslagruimte of het plaatsen van voersilo’s; in alle gevallen biedt een betonnen erfverharding de gewenste eigenschappen.

 

Voordelen betonnen erfverharding

Er zijn naast betonnen erfverharding (een gestorte vloer) verschillende soorten erfverharding, waaronder asfalt, prefab betonplaten, bestrating en grind. Het gaat te ver om hier de voor- en nadelen van al deze verhardingen te benoemen. Daarom beperken wij ons tot de voordelen van een gestorte betonnen erfverharding:

 

-   Constructief sterk

-   Ruw of glad naar keuze

-   Geen naden, geen onderhoud

-   Goed schoon te houden

-   Vrij van onkruid en ongedierte

 

Deze voordelen gelden alleen als uw betonvloer professioneel is aangebracht. Dat betekent met voldoende aandacht voor de ondergrond, een goed doordachte plaatsing van krimpvoegen (zaagsnedes) en de juiste betonkwaliteit.

 

Kosten erfverharding

De kosten voor het storten van een betonnen erfverharding zijn afhankelijk van de afmetingen, de vloerbelasting en de gewenste betonkwaliteit (bijvoorbeeld bestendig tegen mest, ruwvoer of dooizout). Indien u de kosten van een betonnen erfverharding vergelijkt met die van andere soorten, is het van belang ook de periodieke onderhoudskosten mee te nemen. Beton heeft een lange levensduur en is onderhoudsvrij. Andere verhardingen vergen bijna altijd onderhoud in de vorm van het ophalen van de verharding, het spuiten tegen onkruid of het aanvullen (bijv. in geval van grind) of vervangen (bijv. in geval van prefab betonplaten) van de erfverharding.

 

Meer weten over erfverharding

Met Invepro weet u zeker dat u jarenlang plezier hebt van uw betonnen erfverharding. Bent u benieuwd naar de kosten? Informeer ons over uw plannen en u ontvangt binnen enkele werkdagen een vrijblijvende offerte.