Een kelder bouwen met Invepro

Een kelder bouwen betekent extra leef- en/of opslagruimte. Denk aan een parkeergarage, een voorraadkelder, een fitnessruimte, een speelkamer of een kantoor. Verhoudingsgewijs is een kelder goedkoop bouwen, omdat u er geen extra grond voor hoeft aan te kopen. Overweegt u een kelder te bouwen? Staat u dan eens stil bij de volgende vragen…

 

-   Welke stahoogte wilt u in de kelder?

-   Wilt u daglicht in de kelder?

-   Hoe wilt u de kelder ventileren?

-   Welke functie krijgt de kelder en welk afwerkingsniveau is daarvoor nodig?

-   Welke eisen stelt u aan de toetreding van de kelder? (inrit, nooduitgang, afmetingen trapgat)

-   Hoe hoog staat het grondwater in uw omgeving?

 

Kelderbouw: de voordelen van Invepro

Invepro heeft al 40 jaar ervaring in de kelderbouw. Naast een eigen bekistingssysteem beschikken wij ook over ervaren medewerkers, die hun werkwijze goed weten aan te passen op de (weers)omstandigheden ter plaatse. Zo wordt voor aanvang van het werk de grondwaterstand onderzocht en worden indien blijkt dat dat nodig is, maatregelen genomen om de bouwput droog te houden. Ook heiwerk en/of grondwerk kunnen wij voor u verzorgen. De betonkwaliteit passen wij vanzelfsprekend aan op de (weers)omstandigheden, de functie van de kelder en de gewenste afwerking. Met u maken we afspraken over de inrichting van de bouwplaats, de gewenste opleverdatum en eventuele specifieke wensen. Tijdens de bouw van de kelder, houdt de uitvoerder de weersomstandigheden nauwlettend in de gaten. Teveel warmte vraagt om maatregelen om te voorkomen dat het beton te snel droogt, teveel kou kan in extreme gevallen zelfs leiden tot uitstel van de kelderbouw. Tenslotte maken we gebruik van zogeheten Schrumpf-profielen in de overgang van keldervloer en kelderwanden, die zorgen voor waterdichte verbindingen. Wel zo handig in een ondergrondse leefruimte!

 

Kelder bouwen kosten

De kosten voor het bouwen van een kelder bestaan in grote lijnen uit heiwerk (indien nodig), bemaling (indien nodig), wapening, beton en voorzieningen t.b.v installaties, ventilatie en lichtinval. Afhankelijk van de functie van de te bouwen kelder en de omstandigheden ter plaatse zullen deze onderdelen wel of niet van toepassing zijn.

 

Wilt u graag weten wat het kost om uw kelder te bouwen? Informeer ons over uw plannen via het contactformulier of bel 030-747 07 00 en wij rekenen het graag voor u uit!