Sleufsilo

-   Snel en makkelijk inkuilen?

-   Minder last van broei, onkruid en ongedierte?

-   Zelf bepalen hoe groot uw sleufsilo wordt?

-   Onderhoudsvrij ruwvoer opslaan?

 

Wilt u dit ook? Lees dan verder!

 

Wie ruwvoer in een sleufsilo wil opslaan, kan kiezen tussen een uitvoering in prefab betonelementen of gestort beton. Voor de volledigheid bespreken we hier de voor- en nadelen van beide uitvoeringen. Invepro verzorgt alleen het storten van sleufsilo's.

 

Prefab sleufsilo

Een prefab sleufsilo heeft als belangrijkste voordeel dat deze verplaatst kan worden. Verder is het ‘bouwproces’ snel en eenvoudig: de elementen worden vaak in één dag geplaatst en kunnen gelijk belast worden. Na deze snelle start beginnen vaak de problemen… Er ontstaat broei in de kuil als gevolg van open naden tussen de wanden, elementen verzakken en moeten worden opgehaald en onkruid en ongedierte krijgen vrij spel. Of de genoemde praktische voordelen opwegen tegen deze nadelen, hangt in de praktijk voor een groot gedeelte af van de grondslag.

 

Sleufsilo storten

Het storten van een sleufsilo neemt, afhankelijk van het formaat en of er geheid moet worden, circa 2-3 weken in beslag. Nadat de wanden gestort zijn, moet de silo nog 4 weken uitharden om de volledige constructieve sterkte te krijgen. Maar na deze bouwperiode beginnen voor u de voordelen…

 

De sleufsilo wordt op maat gemaakt, zowel in de lengte en breedte als in de hoogte. Deze maatvoering wordt afgestemd op de door u gewenste voersnelheid, de benodigde voeropslag en natuurlijk de beschikbare ruimte. Omdat de wanden naadloos worden gestort, blijft de kuil (mits natuurlijk aan de bovenzijde goed afgedekt) goed geconserveerd. Onkruid en ongedierte krijgen geen kans in de silo en percolaatwater wordt afgevoerd op de door u gewenste manier. Er is geen onderhoud nodig aan de silo: door het toepassen van zuurbestendig beton blijft zowel het beton als het wapeningsstaal beschermd tegen het invreten van zuren.

 

Meer weten over een sleufsilo?

Wilt u een offerte voor het storten van een sleufsilo? Bespreek dan uw wensen met onze adviseur en ontvang binnen enkele werkdagen een prijsaanbieding. Bel 030-747 07 00 voor meer informatie of gebruik het contactformulier.