Zwembad aanleggen

Wie een betonnen zwembad laat aanleggen, heeft de vrije keuze in:

 

-   vorm

-   afmeting

-   afwerking

 

Dat kan zowel bij de realisatie van een zwembad binnenshuis als in de tuin een voordeel van doorslaggevend belang zijn. Afhankelijk van uw wensen, zijn er twee manieren om een betonnen zwembad te realiseren: het storten van een betonnen bak of het opmetselen van betonblokken.

Zwembad aanleggen door het storten van een betonnen bak 

Deze optie wordt vaak gekozen wanneer een rechthoekig zwembad wordt aangelegd. Een betonnen bak wordt in twee werkgangen gestort. Eerst wordt een betonvloer gestort, al dan niet op een palenfundering. Deze vloer wordt voorzien van voldoende wapening en stekken ter plaatse van de te storten wanden. In de overgang van vloer naar wand en in de wandhoeken wordt tevens een speciaal rubber profiel toegepast om een gegarandeerd waterdichte verbinding te realiseren. Na het storten wordt de vloer gevlinderd om deze spiegelglad te maken. De wanden worden gezet met een systeembekisting welke eveneens zeer gladde wanden oplevert. Een zwembad aanleggen op deze manier heeft als voordeel dat de betonnen bak, indien gewenst, zonder enige afwerking in gebruik genomen kan worden.

 

Zwembad aanleggen door het metselen van betonblokken

Een zwembad metselen heeft vaak de voorkeur als het zwembad een afwijkende vorm heeft. Ook als de keuze op het metselen van een zwembad valt, wordt de vloer gestort van beton. Daar bovenop worden wanden gemetseld met betonblokken. Gemetselde wanden hebben als voordeel dat zij geen beperkingen kennen in vorm, dus zowel rond als recht is mogelijk. Ook wanneer er rondom het zwembad geen ruimte is om bekisting te plaatsen, kan het metselen van een betonnen bak uitkomst bieden. Een wand van gemetselde betonblokken kan worden afgewerkt met stucwerk, tegelwerk of zwembadfolie van een materiaal naar keuze. 

 

Meer weten over het aanleggen van een zwembad?

Heeft u interesse in onze diensten of aanvullende vragen? Vul het contactformulier in of neem telefonisch contact met ons op via 030-747 07 00.